Hvordan italienske tomater reddet masteroppgaven min

Pomodoro-teknikken har sitt navn fra denne typen kjøkkenklokke som teller ned sekundene du har til rådighet

Hvis man ønsker å skrive en god masteroppgave, er man avhengig av god selvdisiplin. Man må bruke tiden man har til rådighet på en effektiv måte. En teknikk for å oppnå dette er Pomodoro-teknikken, som jeg selv har brukt.

Slik jeg har forstått og brukt Pomodoro-teknikken, så er det en konsentrasjonsteknikk basert på tidsdisponering. Kort sagt, går den ut på at man har en 30-minutters arbeidssyklus hvor man jobber i 25 minutter og tar pause i 5.

I de 25 minuttene skal man kun jobbe med én oppgave. Multitasking er fy-fy. Dersom du sitter fast, skal du ikke hoppe over på noe annet. Vær forøvrig nøye med når du tar pause. Det er fristende å fortsette når man først har kommet i en god flyt, men stopper man arbeidet mens man er i flyt, vil man være motivert for å ta opp igjen arbeidet etter 5 minutters pause. Dersom man jobber til man stopper opp, og så tar en pause, så er det faktisk tyngre.

Personlig, fulgte jeg ikke Pomodoro-teknikken slavisk, og ikke over særlig lang tid. Jeg brukte den for å lære meg å konsentrere meg umiddelbart, og den arbeidsrytmen jeg innarbeidet gjennom Pomodoro-teknikken var faktisk en god måte å oppnå umiddelbar konsentrasjon på. Nå og da, når jeg synes det blir vanskelig å konsentrere seg, tar jeg frem Pomodoro-teknikken igjen.

Dette er egentlig all info man trenger for å komme i gang, men er du nysgjerrig på mer, finner du mer om teknikken her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s